Forside > Online Forum > Scenarier
Brugere Log på
Høng-Crewet

Invitation til Holbæk Middelalderdage

Steven Poulsen

d. 19. mar. 2012 kl. 19:45

Citat: Kim Larsen

Kære Medlemmer af Høng-Crewet

Jeres gruppe inviteres hermed formelt til de første Holbæk Middelalderdage, 2.-5. august 2012 (uge 31), begge dage inklusive, afholdt af foreningen HMD på Fælledeni Holbæk by. Vi håber at få en foreløbig udmelding fra jer snarest muligt. Besøg gerne vores hjemmeside på hmd.dk.Markedet og Visionen
Vi ønsker at skabe et marked hvor der er plads til os alle. Et marked hvor man kommer for at dyrke sin historiske hobby i fælleskab med andre entusiaster; hvor kildemateriale, troværdighed, og historisk formidling er en æressag for os alle.
Kom og oplev et middelaldermarked fra vikingetiden til renæssancen, hvor historiske rollespillere er med til at give det et nyt twist!
Vær med til at virkeliggøre myter og sagn, ulækre dødninge, dansende elverpiger og drilske jætter: Vis eventyret og overtroen side om side med dets rette historiske element.
· Penge: INGEN grupper eller enkeltpersoner får løn. Alle betaler som udgangspunkt selv for mad og transport. Alle indtægter fra billetter, fonde, og sponsorer går til administration, reklame, markedets opbygning og faciliteter, og MÅSKE til dækning af aktørernes forplejning og transport hvis og såfremt det kan lade sig gøre på en fornuftig måde. Jo bedre det går, jo billigere kan markedet blive for os alle.
· Aktører & Opbygning: Kernen i markedet bliver middelalderfolk, vikinger, og renæssancefolk, og lejrene deles op i tydeligt skiltede tidsperioder. Denne kerne er det historiske marked, og ligger fortrinsvis indenfor en stor hestesko af volde. Udenfor kerneområdet har vi plads til lokale foreninger, og et område til historisk levende rollespil.
· Kilder/Autenticitet: I tilknytning til kerneområderne har vi, rollespillerne, vores eget område. Dette er ikke for at adskille os fra det historiske, men fordi vores formidling af folkemyter og overtro ikke kan placeres i en bestemt historisk periode. Markedets overordnede periode strækker sig fra år 500 til 1500-tallet.
Her er der mulighed for at fremvise hekse, elverfolk, trolde, dødninge, små-djævle og andet som man i middelalderen gik rundt og troede på.
Det er vigtigt for os, at kilden på det væsen man ønsker at spille er i orden. Vi har ikke store forventninger til ”kilden”, det kan være noget så simpelt som et billede på en kirkevæg, en heks fra et dateret eventyr, eller lyrikken fra en gammel folkesang.
Der opfordrers til at man så vidt muligt imødekommer den kvalitet der er sat af middelalderfolkene på markedet. Dvs. uld og hør samt autentiske snit er at foretrække frem for bomuld og andet, når det kan lade sig gøre. Det handler om den ærlige historiske dialog og rette indstilling – ikke om nøjagtighed til mindste detalje.
· Praktisk: Markedet, dvs. foreningen HMD, arrangerer mad, toilet & bad. Som udgangspunkt kompenserer vi ikke for transport og forplejning. Al praktisk arbejde på markedet bliver på frivillig basis, og vi håber at finde mange af disse i lokale foreninger, blandt ildsjæle i miljøet, og i hjælpende hænder blandt aktørerne på selve markedet.
· Publikum: Vi gør alt hvad vi kan for at få mindst 5.000 betalende gæster over de fire dage, gerne flere. Billetprisen bliver kr. 50,- per person. Alle grupper opfordres til at holde deres lejre åbne og fri for alt moderne, og til at få publikum til at føle sig velkomne.
· Events: Vi håber på at der kommer nogle små events i og omkring rollespillernes lejr i løbet af dagene.
Med events menes der små planlagte scener, eksempelvis 2 jætter som stjæler og kommer op at slås, en gammel heks som sælger drikke, eller en trold som skal fodres. I er selv velkomne til selv at finde på noget da markedet er vores legeplads.
Ydermere er i velkomne til at lave jeres egen bod, hvor i kan sælge kaffe, boller eller lignede.Foreningen ”Holbæk Middelalder Dage” (HMD)
Foreningen HMD blev stiftet i 2011 af folkene bag middelaldergruppen ”Valdemars Kompagni” og rollespilsforeningen ”Ravnsholt/Reopos”, med det ene formål at afholde markedet Holbæk Middelalderdage fra 2012 og frem. Det er en åben, non-profit forening baseret i Holbæk, og vi arbejder alle frivilligt for at stable markedet på benene. Alle er velkomne til at melde sig ind i foreningen, og alle kan derved søge at få indflydelse på markedet.

Vi håber at høre fra jer hurtigst muligt med tilmeldinger eller spørgsmål. Det er aldeles tilladt at søge om optagelse i foreningen HMD og dermed støtte projektet direkte med kontingentet på kr. 100,- om året. Vi søger ildsjæle der kan og vil være frivillige på selve markedet, folk med erfaring fra billetsalg og markedslogistik, kontakter til grupper vi bør invitere, eller bare folk der ønsker at byde ind med gode idéer!

Med høviske hilsener,
Bestyrelsen i HMD

Steffen Jørgensen

d. 27. mar. 2012 kl. 06:43

Det lyder meget godt, omend jeg savner lidt detaljer om hvor lang tid det er, at man skal være der(en åbningstid fx).

Jeg kan heller ikke lure, hvad det er de vil have, at vi skal. Skal vi bare være der og så selv finde på noget, der kan underholde gæsterne? Skal vi hjælpe med/stå for noget af det praktiske?

Og. Hvad med forsikring af de ting vi tager med i tilfælde af, at noget skulle gå i stykker? Står de for den slags?

Hvis de er non profit og budgetterer med 250.000 kr i indtægter, så kunne jeg egentlig godt tænke mig at se budgettet. Formentlig koster leje af grund, el og deslige en del, men når nu vi selv skal stå for alle vores udgifter, så er det meget rart at se, at de rent faktisk er non profit...

4 dage lyder os af ret meget(antaget at åbningstiden er 10-16 eller lign.). Hvis vi slæber en masse grej med - Fx telt, dukketeater og kogeøen(huset er vel ikke egnet, tænker jeg), så skal vi bruge en del tid på det ud over de 4 dage, for ikke at glemme planlægning og forberedelse af det hele. Vi skal os selv betale for transport og forplejning, så det kan umiddelbart os komme til at koste os en pæn skilling.

Måske det er muligt kun at deltage i weekenden?
Redigeret d. 27. mar. 2012 kl. 07:09

Rasmus Bjerrum

d. 27. mar. 2012 kl. 14:42

jeg vil umiddelbart give Steffen ret i at det hurtigt kan blive dyrt for os. hvis de havde lyst til at betale for vores forplejning eller lign. kunne det blive interessant nok at deltage i.

Log på

Forbliv logged på: Log på
Glemt password?
Ny bruger?