Forside > Online Forum > Figurspil
Brugere Log på
Høng-Crewet

Warhammer AoS

Mads Andersen

d. 15. aug. 2015 kl. 17:56

Opretter lige en særskilt tråd til Age of Sigmar, da der jo også bliver diskuteret en masse andre ting inde i "9th rygte-tråden".

Jeg har endelig fået spillet et spil med Simon; da hans elvere var pakket væk valgte vi at spille Chaos vs. Empire, med lister baseret på nogle af de battalions, der findes i slutningen af pdf'erne.

Chaos hæren var en Marauder Raiders battalion (3 enheder á 15 marauders, 2 enheder á 5 horsemen og et warshrine), til hvilket jeg tilføjede en Chaos Lord of Nurgle og en Sorceror Lord of Nurgle. Jeg gav alt Mark of Nurgle (det havde den effekt, at når warshrinet kastede "Favour of Nurgle" på en unit med Mark of Nurgle fik enheden re-roll to wound).

Empire hæren var en Statetroop detachment (en general til hest, 15 swordsmen, 15 spearmen, 15 handgunners og 5 knights (da jeg har solgt både greatswords og outriders til Steven, valgte vi bare at sige, at ridderne godt kunne være en del af denne battalion.)) Simon tilføjede en Heavens troldmand og en Cannon.

Vi spillede et scenarie, hvor vi skulle holde hver vores objective og erobre den andens. Vi spillede med to bakker, en skov, en sump og en magisk bygning.

Kampen føltes balanceret, sjov og spændende, og hvor empire førte til at starte med, endte det faktisk med en sejr til Chaos (de to heroes og mit Warshrine overlevede), da Empire hæren var ryddet af bordet i sidste runde af tur 6, og Chaos i de sidste runder havde overtaget føringen på scenarie-point.

Det skal siges, at vi selvfølgelig efterstræbte en hvis balance, hvilket blandt andet resulterede i, at vores infanteri-enheder var lige store. Det viste sig, at handgunners og swordsmen var marauders langt overlegne, men til gengæld var mine Nurgle characters mere holdbare end empire characters. Mit warshrine overlevede med 3 wounds, fordi Simons cannon ikke kunne ramme næsten hele spillet (den formåede ved skydning kun at dræbe to marauders og hugge 5 wounds af mit warshrine, og så tog dens crew lige et ekstra wound af mit warshrine i nærkamp med deres "improvised tools" ).

Med andre ord var mit første spil AoS en positiv oplevelse. :)


Steven Poulsen

d. 30. apr. 2016 kl. 18:49

Games Workshop har umiddelbart også deres eget pointsystem på vej: http://www.belloflostsouls.net/2016/04/age-of-sigmar-how-the-points-system-works.html

Steven Poulsen

d. 15. jun. 2016 kl. 10:18

Er der nogle af jer, som har prøvet PPC? Mads?

Mads Andersen

d. 22. jul. 2016 kl. 18:30

Nej, jeg har ikke fået spillet AoS siden september desværre, så har ikke prøvet nogle af de forskellige comps. Jens og jeg har dog en aftale om at få spillet noget AoS, men jeg tror vi ender med at prøve GW's nye pointsystem, når det er.

Log på

Forbliv logged på: Log på
Glemt password?
Ny bruger?