Forside > Online Forum > Forslag
Brugere Log på
Høng-Crewet

Nyt layout

Steven Poulsen

d. 02. Oct. 2011 kl. 13:46

I sammenhæng med Projekt-opgaven og den nye side til ungdomsskoleholdet (http://ungdomsskolen.hong-crewet.dk/) har jeg kigget lidt på koden til Høng-crewet.dk. Den trænger til at blive omskrevet (både back-end og front-end).

For de kodeinteresserede kan jeg informere om, at den nuværende side er programmeret i ASP, som er et noget gammelt juks, som Microsoft for lang lang tid siden baksede sammen.
Vores Webhotel (one.com) understøtter ikke engang ASP for nye kunder længere. Så af den grund alene, tænker jeg, at vi bør skifte til PHP (som er det eneste vores Webhotel understøtter ordentligt). Jeg vil skyde på, at de få servere, som de har til ASP, er nogle de gerne vil lukke på et tidspunkt.

Rent udseende vil jeg også gerne forbedre siden. Det layout, vi har nu, er på ingen måde nutidigt. De fleste af os her på foraet (i hvert fald som skriver her), er nogle gamle Høng-Crewet-nisser, som har vænnet os at siden ser ud, som den gør, har de ting, som den har og fungerer, som den fungerer.
Forestil dig i stedet, at det er første gang, du besøger Høng-Crewets hjemmeside: Du bliver mødt af sindsygt meget tekst, en kæmpe-lang menu og en forum-oversigt, som kun vi forstår. Flere af tingene er helt irrelevante for folk, som ikke er "stam-gæster".
Derudover er det at vi udnytter hele browserens bredde faktisk en ulempe, da det er mere behageligt at læse smalle tekst-kolonner (grunden til at aviser f.eks. har spalter).

Jeg har derfor først og fremmest kigger vores nuværende indhold igennem og valgt at følgende kan undværes:
- CTF (uopdateret og bliver ikke brugt)
- Links (Hvem klikker sig ind på en hjemmeside for at læse en liste med links til andre sider?)
- Spil
- Poll (Jeg synes, ikke at afstemningen er interessant nok. Vi er ikke nok til, at den kan bruges til noget relevant.)

Jeg har på grundlag af alle førnævnte ting lavet følgende design:

Under "Om foreningen" finder man de fleste af de elementer vi har under "Foreningen" i menuen til venstre i dag (Profil, bestyrelsen, møder, vedtægter og Bliv Medlem)
I yderste højre spalte er de tre nyeste nyheder vist.
Billedet over nyhederne er et tilfældigt på hver side. Jeg har allerede fundet flere gode :)

Klikker man på en nyhed, ser man følgende:

Altså: Der kommer et "vindue" frem med hele nyheden, som kan lukkes ved at klikke udenfor vinduet eller på krydset i øverste højre af "vinduet".

Klikker man på "Log på", så ser man følgende:

Altså: Et lille vindue kommer ned fra toppen af skærmen, hvor man så kan logge på, oprette sig som bruger, osv. I den nye version forestiller jeg mig, at man kan vælge at forblive logget ind.

Når man så er logget ind, så kan se ens notitser. Dette er lidt alla Facebook, hvor man kan se hvor mange ting, der er under hvert emne, som man ikke har set endnu. Jeg forestiller mig det således:

En notits forsvinder, når man har besøgt den relevant side, eller hvis man vælger at fjerne den via sin Notits-menu (som man ser ved at klikke på "Notitser" i toppen af siden)

De sider, som ikke er forsiden, skal selvfølgelig også passe til det nye look. Så der forestiller jeg mig følgende (som udgangspunkt);



Lad mig høre hvad i synes. Idéer til nye ting/ting, der kan fjernes osv., modtages også.

Steven Poulsen

d. 02. Apr. 2012 kl. 21:34

Klik dig ind på Forummets forside og klik på "Specielle oversigter" oppe i højre hjørne. Så kan du vælge at se de nyeste aktive tråde. (men hvis dit login virkede, ville det ikke være så relevant pga. notitserne)

Jeg kan dog ikke lige lure hvorfor login skulle være blokeret. Der foregår ikke noget, som normalt ville blive blokeret. Får du noget skriv om hvorfor? Nogle hints? Hvilken browser bruger du på arbejdet? Kender du til, om der er nogle addons? Kan du spørge nogle i jeres IT afdeling?

Dennis Christensen

d. 03. Apr. 2012 kl. 05:36

Og har du prøvet ctrl+r?

Steffen Jørgensen

d. 03. Apr. 2012 kl. 07:50

Jeg får en fejlbesked, som jeg lige skal prøve at huske at kopiere til dig.

Log på

Forbliv logged på: Log på
Glemt password?
Ny bruger?