Forside > Guides
Brugere Log på
Høng-Crewet

How-to: Baggrundshistorie

Der er mange på vores hold, som ikke er særlig øvede i at skrive baggrundshistorier. Derfor vil jeg gerne hjælpe lidt.

Som altid vil jeg henvise til Team-LT drengenes guide.

Det er en god guide, men husk at den er skrevet til en anden verden.

Jeg vil lige skrive de ting, som jeg finder vigtigst at huske, og begrunder selv samme.

Fakta om din person

Dette er basale ting som Navn, alder, religion, race osv.

Disse ting er meget vigtige at tænke over.

Navn skal helst passe til personens baggrund. I kender det fra virkeligheden, hvor man ud fra navnet kan gætte sig til hvilket land en person kommer.

Når du bestemmer din alder, så vælg venligst en der ikke ligger for langt fra din egen. Det er meget svært at spille en, som er meget ældre end en selv. Det maksimale man burde lægge til sin alder er 5 år. Derefter bliver det meget svært at tænke som sin rolle burde.

Selv baggrundshistorien

Der er her du skriver alt om hvad din person har oplevet gennem livet indtil nu.

Det er i baggrundshistorien man kan se, hvorfor personen er blevet, som han/hun nu engang er. Er personen f.eks. blevet pylret om hele sin barndom, vokser han/hun nok ikke op og bliver kriger.

Husk, at jo mere baggrund du kan finde på, jo mere kan du snakke om din person under selve scenariet. Det skaber en masse spil. Der er f.eks. ikke meget ved at sidde på kroen med en hærdet krigsveteran, hvis han ikke har nogle historier at fortælle fra alle hans år i kamp.

Hvis du allerede nu begynder at snakke med andre spillere der skal med til scenariet, så kan i sammen finde på noget, jeres personer har oplevet sammen tidligere. Man skal huske, at den person man laver, har levet en del år, og har nok snakket med mange, og kender højest sandsynligt de fleste personer i samfundet. Jo mere du har skrevet på forhånd, jo nemmere har du ved at komme med bidrag til andre personer om, hvad jeres personer har oplevet sammen som yngre. Eftersom det er umuligt at få kontakt til alle inden spilledagene, så vær forberedt på at finde folk der kommer fra samme sted som ens person, og så lige få på plads hvem man er. Ikke noget mere akavet end ikke at kende det mindste til en mand har været nabo til hele livet.

Husk i baggrundshistorien også at nævne hvorfor din person har det job/den stilling, som han har under scenariets start.

Karaktertræk

Her skriver du om, hvad der specielt ved din person. Har din person en mægtig frygt for edderkopper? Er din person doven? energisk? Er din person tit i dårligt humør? Råber din person meget? Alt hvad du kan finde på, så du inden scenariet går igang, ikke har noget tvivl om hvordan din person opfører sig, og reagerer i forskellige situationer.

Husk at lave både dårlige og gode ting. Alle folk har styrker og svagheder, og det er disse der gør dem specielle og interessante.

Mål og drømme

Hvad ønsker din karakter at opnå?

Du skal finde på mindst én ting, som din karakter forventer at opnå i løbet af scenariet.

Du skal finde på mindst én ting, som din karakter forventer at opnå inden han/hun dør af alderdom.

Du skal finde på mindst én drøm. Drømmer din person om at blive prinsesse? Ridder? Stor-bonde? Helgen?

Hverdag

Skriv om hvorledes din persons normale hverdag forløber. Jo mere du ved om hvordan din person får dagen til at gå, jo mindre kommer du til at kede dig under scenariet.

Kontakter

Hvis du ikke har fået snakket med særlig mange, så skriv om dem du har fået snakket med her. Få det ned på papir hvor meget du ved om folk, og hvordan dit forhold er til dem. Stoler du på dem? Hvorfor? Hvorfor ikke? Hvor længe har i kendt hinanden? Hvordan opfører du dig overfor hver af dem? Alt hvad du kan finde på, således at du ved hvordan du skal rollespille med dem, når du står overfor dem.

Hvis du har fået lavet rigtig mange kontakter, så skriv kort om dem alle, og gå kun i detaljer med dem der er dig nærmest.

Det var så det... det er mere eller mindre det samme der står i Team-LT guiden, men jeg opfordrer dig til at læse dem begge.

MVH

  Steven Poulsen

Log på

Forbliv logged på: Log på
Glemt password?
Ny bruger?