Forside > Projekter > Stevens Malifaux
Brugere Log på
Høng-Crewet

Performers & Mannequins

Steven Poulsen

d. 29. Nov. 2017 kl. 14:00

Første malede figurer blev min Mannequins og Performers.

På de to Mannequins har jeg eksperimenteret lidt med at ramme en triadic harmoni (kunne ikke lige finde et dansk navn for det). Det er hvor man holder sig til tre farver på farvehjulet, som alle ligger lige langt fra hinanden. Det er svært. Især fordi GWs farver ikke ligger jævnt rundt på farvehjulet, og man ikke lige altid kan forudse slutfarven, når man lægger de delvist gennemsigtige farver ovenpå hinanden.

På den gule Performer (med pisken) har jeg holdt mig til én farve på hendes tøj. Det er meget lettere, at skabe et balanceret indtryk på denne måde. Én farve kombineret med sort og/eller hvid. Det bliver dog den sidste i banden, som jeg gør sådan med. Jeg vil gerne udfordre min farveforståelse, og det gør jeg ikke på denne måde. Så et fint resultat, men ikke den ønskede udfordring.

Den sidste Performer prøvede jeg igen en farvehamonie. Jeg fandt en god rød (blood red), og så bad jeg min farve-app (PaintRack) om at give mig nogle "analogous" farver. Dette er farver, som ligger op ad hinanden på farvehjulet. Appen foreslog mig at bruge Liche Purple og Blazing Orange. Jeg var lidt skeptisk overfor dette forslag. Jeg besluttede mig derfor for, at male grundfarverne på figuren (altså ingen skygger eller highlights), så jeg kunne få en idé om, hvordan de virkede. Jeg var ikke tilfreds. Jeg tog et kig på farvehjulet (skulle jeg have gjort inden), og opdagede, at spredningen på de tre farve overhovedet ikke var balanceret. Hvis vi leger at lilla-til-orange farvespektret går fra 1-10, så har vi Liche Purple på 1, Blood red på 8 og Blazing Orange på 10. Jeg var tæt på at lægge figuren i sprit. Jeg besluttede mig dog heldigvis først for at prøve at trække farverne mindre skæve. Jeg arbejdede din lilla mere hen mod den røde og den orange mere hen mod gul. Jeg synes selv, at det lykkedes ret godt, og jeg er tilfreds nok med resultatet til, at den ikke skal i sprit :)

Steffen Jørgensen

d. 29. Jan. 2018 kl. 20:22

Wow. Du har været produktiv :)

Steven Poulsen

d. 29. Jan. 2018 kl. 20:55

Der var lige en periode. Nu er jeg gået lidt i stå igen, da jeg mangler ordentlige forhold til at spraye grunder på de næste.

Log på

Forbliv logged på: Log på
Glemt password?
Ny bruger?