Forside > Projekter
Brugere Log på
Høng-Crewet

Victory or Death! - Stirland Empire

Mads Andersen

d. 20. Oct. 2012 kl. 21:32

Nu har jeg haft i tankerne, at min empire hær skulle oprettes som projekt her på hjemmesiden lige siden det blev muligt, så nu sker det!

Mit mål er indtil videre at få en fuldt ud malet empire hær, da jeg er træt af at spille med ternet papir og umalede figurer. Indtil videre holder jeg mig helst fra at spille 3000+ points slag, så jeg sigter først og fremmest efter en 2000-2500 points styrke, gerne med nogle ekstra enheder, så jeg kan tage lidt forskellige ting med på slagmarken engang imellem.

Hæren er fra provinsen Stirland, og dette kommer først og fremmest til udtryk i de grønne og gule uniformer. Ifølge baggrundsmaterialet er Stirland en fattig og landlig provins, og jeg vil derfor sørge for at eventuelle enheder der ikke passer til disse karakteristika bliver malet i andre farver, så de kommer til at fremstå som hjælpeenheder fra andre provinser.

Mads Andersen

d. 15. Sep. 2015 kl. 12:35

Nå, siden Warhammer: Age of Sigmar har givet mig lyst til at lege med min Empire hær igen, tænkte jeg, at jeg ville skrive lidt om mine overvejelser herinde under mit projekt.

Kort sagt har de nye regler gjort underværker for brugbarheden af swordsmen, handgunners, archers osv., som jo netop er de enheder min Stirland hær er bygget op omkring. Det vil sige, at jeg med et trylleslag har en malet og kampklar hær at lege med, da demigryphons og endeløse horder af halberdiers ikke længere er nødvendige for at klare sig.

Derfor vil jeg puste liv i dette projekt igen, og hvem ved, måske endda endelig få taget nogle flere billeder.

Min Empirehær vil fortsat have udgangspunkt i Stirland, og jeg har tænkt mig at bygge den op omkring en Statetroop Detachment (en af battalion-listerne fra den gratis pdf, der giver nogle dejlige bonusser). Første skridt vil være at få malet skjolde færdige på mine spearmen, givet mine swordsmen og riddere deres skjolde, og at få green flock på alle baserne af de figurer, der skal bruges.

Imidlertid har jeg én yderligere overvejelse at gøre mig; da jeg for et halvt års tid siden solgte mine 40 greatswords og 5 outriders til Josefine og Steven, står jeg og mangler én af de obligatoriske enheder i battalion-listen (man skal udover tre enheder statetroops også have en af følgende enheder: Greatswords, pistoliers eller outriders).

Derfor skal jeg finde ud af, hvilken disse jeg skal genanskaffe mig. Mine overvejelser går overvældene i retning af 10 greatswords med full command, eller 5 pistoliers.

Greatswords er rimelig vilde i AoS, og ti af dem ville være rigeligt i den størrelse kampe, jeg ville være interesseret i at spille. Derudover er de rimelig ikoniske for empire hæren. Ulempen i forhold til denne enhed er, at jeg ville bruge penge på at købe en enhed jeg allerede har haft, og det føles derfor en smule bittert. Herefter kommer der yderligere overvejelser om, hvorvidt jeg ville sætte dem på firkantede eller runde baser...

Pistoliers lader også til at være ret seje, om end de ikke har det samme punch som en enhed greatswords. Til gengæld vil de nok lægge op til en mere aggressiv spillestil, hvor man kommer frem på bordet, så jeg tror de vil være sjove at bruge. Selvom jeg allerede har haft en enhed outriders, føles det heller ikke lige så meget som et "genkøb", da jeg aldrig har haft eller brugt pistoliers før.

Det er disse overvejelser, jeg slås med lige for tiden. Hvis I andre har nogen holdning til, hvad jeg skal bruge penge på, må I endelig komme med en bemærkning. :-)

Derudover er jeg i gang med at forfatte nogle warscrolls til mine Kislev figurer, så det kommer I nok også til høre mere om.

Steven Poulsen

d. 15. Sep. 2015 kl. 12:56

Fedt, at du er blevet inspireret til få gang i dine dukker igen.
Du kan evt. høre Josefine, om hun du må købe nogle af de Greatswords tilbage. Hun har endnu ikke brugt dem til noget.

Sætter du dine dukker på runde baser nu?
Jeg synes, at du skal holde lidt øje med 9th Age regelsættet også. De balancerer også enhederne, så også her skulle dine enheder blive brugbare igen. (Og her er det stadig med firkantede baser)

Ser frem til flere billeder :)

Mads Andersen

d. 17. Sep. 2015 kl. 13:25

Nej, jeg har ikke nogen planer om at sætte mine malede dukker på runde baser, de firkantede fungerer fint i AoS, og jeg kan holde mine muligheder åbne i forhold til 8th eller 9th.
Men jeg har leget lidt med tanken i forhold til enheder, som jeg formodentlig kun kommer til at bruge i AoS, såsom ti greatswords eller mine kislev kossars (deres bannerbærer vælter desuden konstant, og jeg har hørt at runde baser er mere stabile). Nogle Warhammer Fantasy figurer ser virkelig fede ud på runde baser, og jeg har en mistanke om at Greatswords og Kossars er blandt dem.

Generelt er jeg skeptisk i forhold til at anvende min empire hær i 8th igen. Jeg synes empire statetroop figurer ser voldsomt godt ud i blokke på 20-25 figurer, men horder på 40+ siger mig ikke noget æstetisk. Eftersom jeg kan forstå, at 9th bygger videre på 8th, tror jeg ikke, det bliver relevant for min empirehær. Jeg har min Chaos hær at spille 8th/9th med :-)

Til gengæld leger jeg nogen gange med tanken om at spille tidligere editions som 6th/7th, og der er det jo også nødvendigt med firkantede baser. Så jeg er lidt splittet.
  Opdatering Dato
 

Flagellanter og en troldmand

Så fik jeg malet de sidste flagellanter, og her kommer billederne :) Jeg har ret travlt for tiden, så får ikke rigtigt malet derhjemme, men her i weekenden 24.-25. november havde Jens og jeg endnu

27. Nov. 2012 kl.13:44

Log på

Forbliv logged på: Log på
Glemt password?
Ny bruger?